Käräjäoikeuden tuomari on tehnyt yhteenvedon tähän asti pidetyistä valmistelevista istunnoista.

Mielenkiintoista. Alla muutamia otteita yhteenvedosta.

 

Kantajan kannalta yhteenvedossa on paljon puutteita ja virheitäkin. Syksyllä pyysimme käräjätuomaria useaan otteeseen korjaamaan valmisteluistuntojen pöytäkirjoja. Kuitenkin tällöin käräjätuomari ilmoitti, että se, mitä pöytäkirjaan sisällytetään, ei ole merkityksellistä tässä asiassa ja pöytäkirjoja ei ryhdytä enemmälti korjaamaan. Tämä tuntui oudolta. Kuitenkin nyt saatu yhteenveto on laadittu käyttäen hyväksi näitä puutteellisesti laadittuja pöytäkirjoja, joilla ei pitänyt olla merkitystä.

 

Yhteenvedosta löytyy listaus vastaajan todistusaineistosta, mutta ei kantajan todistusaineistolistausta. Miksi?

 

Mielenkiintoisia kohtia yhteenvedosta löytyy lisää. Seuraavassa suora lainaus yhteenvedosta:

 "Vastaaja: Vain työaikalain piirissä olevista töistä kirjanpitovelvollisuus eli nyt vain opetustuntien osalta, Muuhun työhön ei ole kirjanpitovelvollisuutta koska se on työntekijän itsensä ratkaistavissa ja sen kohdentuminen. Työaikakirjanpito on pidetty kuten laki edellyttää, mutta ei väitetyistä ylityöosuudesta koska sellaista ei ole tehty. Työaikakirjanpito-nimistä asiakirjaa ei ole, mutta päiväkirja täyttää em. vaatimukset."

 

Eli vastaaja ilmoittaa, että heidän käräjäoikeuteen toimittamat päiväkirjat ovat työaikakirjanpito. Vastaaja on toimittanut käräjäoikeuteen samalta ajalta kahdet eri päiväkirjat, sekä lisäksi yksittäisten päivien osalta vielä kolmannet päiväkirjalehdet.

 

Jos kiinnostaa, niin kannattaa käydä katsomassa finlex.fi –osoitteesta mitä työaikalaki sanoo työaikakirjanpidosta, ja mitä rikoslain 47 luvun 2 §:ssä sanotaan työaikakirjanpidon pitämisestä tai sen muuttamisesta.    

 

Ei taida vastaajakaan olla ihan tyytyväinen valmisteluistuntojen etenemiseen päätellen heidän yhteenvedosta antamassaan vastauksesta. Siihen vastaaja on kirjannut seuraavasti:

” Myös oikeudenkäymiskaaren säännökset edellyttävät valmistelulta joutuisuutta. Näin pitkään jatkunut siviilijutun käräjäoikeuskäsittely on erittäin poikkeuksellista. Tällaisessa tilanteessa vastaajalla saattaa olla jopa perusteet vaatia valtiolta korvausta jutun pitkästä käsittelyajasta.”

 

 

Seuraava valmisteleva istunto on 24.2.2010, ja pääkäsittely alkanee 2.3.2010.  Nämä valmistelevat istunnot ja pääkäsittely ovat julkisia tilaisuuksia. Eli tervetuloa seuraamaan asian etenemistä.